Počas minulého týždňa sme sa v Pezinku stretli s pánom profesorom Hričovským.
Na jeho prednášku sme išli cielene s otázkami ohladne jabloní a jabĺk vhodných na výrobu Cideru a jablkovej brandy.
Otázky
Môžete prosím odporučiť odrody jabĺk (ideálne staré slovenské), vhodné na muštovanie a kvas?
Jonathan
Jonagold
Jonagored
Jonalord
Idared
Rubinola
Golden Delicious
Ktorá zo starých slovenských odrôd by sa dala označiť chuťou ako horko-sladká?
To je ťažká otázka, asi najbližšie je Ontário.
V prípade zakladania extenzívneho jabloňového sadu, aký by ste doporučili tvar a podpník?
Ako podpník určite jabloňovú plánku.
Praktická ukážka rezu jabloní
Ak by ste mali ďalšie otázky na pána profesora Hričovského, môžete mu napísať aj na jeho Facebookovu stránku.