9 základných krokov k originál Calvadosu

9 základných krokov k originál Calvadosu

Otázka znie, ako sa pripravuje pravý Francúzsky Calvados?

Je samozrejmé, že postup sa môže u jednotlivých výrobcov líšiť.

Každopádne toto sú základné kroky, ktoré sa používajú pri jeho výrobe.

9 základných krokov:

  1. Pomlieť/rozdrtiť vhodné jablká
  2. Vyprešovať mušt
  3. Pomalá, 2 mesačná fermentácia muštu -> Cider
  4. Cider necháme zrieť 6 mesiacov
  5. Dvojitá destilácia
    1. Destilácia -> “petite eau” ktorá obsahuje 28 – 30% alkoholu
    2. Destilácia -> “eau-de-vie” Calvados ktorý obsahuje 60 – 80% alkoholu
  6. Použijeme dubové sudy len s jemným vypálením, zachovajú si stále arómu vanilky
  7. Zrenie v nových dubových sudoch – 3 mesiace
  8. Následne brandy zreje v starých sudoch
  9. Výsledný produkt sa označuje podla počtu rokov zrenia

Ak máte nejaké ďalšie dôležité kroky na doplnenie, dajte mi prosím vedieť v komentároch.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *