Ako chutí Calvados Pierre Huet – Fine

O výrobcovi

V srdci regiónu Pays d’Auge sa nachádza rodinný statok Pierre Huet, ktorý už viac ako 100 rokov (komerčne od roku 1921) produkuje tie najvychýrenejšie zmesy Calvadosu. Statok sa nachádza vo Franczúskej Normandii priamo na známej Cider Route.

Momentálne máme naplánovanú osobnú návštevu v Pierre Huet, takže čoskoro Vám prinesieme viac detailov o tomto výrobcovi jablkovej brandy.

Pierre Huet – Fine

Ako naznačuje názov, táto pálenka dozrieva 2 až 3 roky v dubových sudoch. Ide teda o brandy v ktorej je ešte stále cítiť čerstvosť jabĺk.

Prvotná vôňa pripomína čerstvo pozbierané jablká uvarené na masle s následným osviežujúcim náznakom mäty. Po niekoľkých minútach sa chuť čerstvých jabĺk ešte viac rozvinie.

Pri optimálnej teplote a vlhkosti (ideálne v pivnici) môžete fľašu skladovať aj niekoľko 10-tok rokov.

Ako podávať

  • Tento relatívne mladý calvados je ideálny pre každého milovníka silnej ovocnej pálenky.
  • Je veľmi vhodný aj na prípravu koktailov.
  • Tiež ho vieme použiť v kuchyni, napríklad pri flambovaní.
  • Vinikajúci je aj po jedle ako digestívum. Pijem ho väčšinou čistý, alebo napríklad aj s kávou.

Kde ho zohnať

Určite viem, že ho mali v La Vie en Rose.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *